Waarom PanTerra?

DSC_0005

 

Sinds de oprichting in 1988 heeft PanTerra Geoconsultants zich ontwikkeld tot een leidend, onafhankelijk adviesbureau voor geologische studies voor de olie- en gasindustrie, andere industrieën en overheidsorganisaties. Sinds 1988 hebben wij bewezen kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid hoog in het vaandel te hebben.

Het samenbrengen  van een uitgebreid laboratorium met  geowetenschappelijke en reservoir engineering expertise onder één dak, stelt PanTerra Geoconsultants in staat een geheel geïntegreerde dienstverlening aan te bieden.

Een van de sterkste punten van PanTerra is onze staf. Wij werken met een mix van senior staf en project staf, in totaal zo’n 60 mannen en vrouwen. Onze senior stafleden hebben allen meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de internationale olie en gas industrie. Bovendien kunnen wij putten uit een groep “associate consultants”  voor expertise op specifieke terreinen.

 

DSC_0023

 

PanTerra werkt onder een gecertificeerd Quality Management System, volgens NEN-EN-ISO 9001:2008. Daarnaast zitten onze senior en project staf allen tezamen in een zaal om goede integratie, supervisie en kwaliteitscontrole te garanderen.

Over de jaren heeft PanTerra wereldwijd meer dan 3000 laboratorium en ondergrondse evaluatie projecten uitgevoerd, voor het grootste deel in Nederland, de rest van Europe, Afrika, het Midden Oosten en Centraal en Oost Azië.

De geologische evaluatie van geothermische projecten vormt een belangrijk onderdeel van onze dienstenportefeuille. PanTerra is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van geothermie in Nederland, en heeft zich hierbij met name gericht op de “diepe geothermie”, in aardlagen dieper dan 1000 meter, omdat dit bij uitstek ons expertise gebied is vanuit de olie- en gasindustrie.

Specifiek op het gebied van geothermie heeft PanTerra in de afgelopen jaren de volgende studies verricht:

  • 45 geologische vooronderzoeken (quickscans), deels inclusief aanvragen voor opsporingsvergunningen
  • 19 gedetailleerde geologische onderzoeken
  • Zo’n 60 boortrajectonderzoeken

PanTerra is betrokken geweest bij de meeste van de gerealiseerde geothermie putten, waaronder in Bleiswijk (Van de Bosch), Pijnacker (Ammerlaan, Duijvestein), Koekoekspolder, Honselersdijk (Green Well Westland), Wieringermeer (ECN) en De Lier.

Bij vele projecten blijft PanTerra betrokken bij de uitvoering (boring en productietesten) en de nazorg en optimalisatie van de doubletten. Met haar geologen, reservoir engineers en laboratorium kan PanTerra een groot spectrum van diensten aanbieden.